Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 20:36

-A +A

Τζ. Κόντε: Ο μεγάλος χαμένος των χθεσινών εκλογών είναι ο Σαλβίνι

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 20:36
Τζ. Κόντε: Ο μεγάλος χαμένος των χθεσινών εκλογών είναι ο Σαλβίνι
-A +A

Τις χθεσινές τοπικές εκλογές, στις οποίες η υποψήφια περιφερειάρχης της Λέγκα ηττήθηκε από τον κεντροαριστερό αντίπαλό της στην περιοχή Εμίλια Ρομάνια, σχολίασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σημειώνοντας ότι ο μεγάλος χαμένος ήταν ο Ματτέο Σαλβίνι.

«Πρόκειται, όπως είχα πει, για τοπικές εκλογές, στις οποίες, αν θέλουμε, βέβαια, μπορούμε να δώσουμε και μια πολιτική ερμηνεία. Κάποιοι θέλησαν να μετατρέψουν την περιφερειακή αυτή αναμέτρηση σε δημοψήφισμα υπέρ ή κατά της κυβέρνησης. Αναφέρομαι στον Ματτέο Σαλβίνι ο οποίος, τελικά, είναι και ο μεγάλος χαμένος αυτής της εκλογικής Κυριακής», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Πρόσθεσε, δε, ότι «οι πολίτες ερμήνευσαν τις εκλογές ως δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του ίδιου του Σαλβίνι».

Ο δε γραμματέας της Λέγκα απάντησε άμεσα και τόνισε: «Θα ξαναέκανα ακριβώς τα ίδια, ακόμη και να χτυπήσω το θυροτηλέφωνο της ιταλοτυνησιακής οικογένειας. Η αλλαγή σελίδας, στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, απλώς αναβάλλεται, ενώ εμείς αυξήσαμε την δύναμή μας από εννέα, στους δεκατέσσερις περιφερειακούς συμβούλους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

AP Photo/Alessandra Tarantino

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα