Τζ. Κόντε: Είμαι βέβαιος για την αποτελεσματικότητα του προϋπολογισμού μας

Τζ. Κόντε: Είμαι βέβαιος για την αποτελεσματικότητα του προϋπολογισμού μας

Την πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, μετά την απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι προέβη σε νέα ειρωνικά σχόλια.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρωθυπουργός  κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σημείωσε ότι «η κυβέρνηση της Ρώμης είναι βέβαιη για την αποτελεσματικότητα του προϋπολογισμού της» και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ το ερχόμενο Σάββατο στις Βρυξέλλες.

Αντίθετα, ανέβασε τους τόνους ο Γραμματέας της Λέγκα και υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ο οποίος σχολίασε ειρωνικά «έφτασε το γράμμα τον Βρυξελλών; Εντάξει, περιμένουμε εκείνο του Άι Βασίλη».

«Ας μας αφήσουν να δουλέψουμε. Μου φαίνεται ασεβές να επιβληθούν κυρώσεις για μέτρα που στοχεύουν στην ανάπτυξη. Θα τα πούμε σε ένα χρόνο, αλλά δεν θέλω προκαταλήψεις. Εμείς πιστεύομε στην αποτελεσματικότητα του προϋπολογισμού μας, εγώ δεν αμφισβητώ τους προϋπολογισμούς των άλλων χωρών», σημείωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών.

Κυβερνητικές πηγές, με δηλώσεις τους στο Reuters απέκλεισαν εκ μέρους της Λέγκας την αναθεώρηση του δημοσιονομικού σχεδίου και υποστήριξαν ότι ο Σαλβίνι δεν θα επιδιώξει αλλαγές στο σχέδιο του προϋπολογισμού.