Τσεχία: Πυροβολισμοί σε νοσοκομείο - Έξι νεκροί, αυτοκτόνησε ο δράστης

Τσεχία: Πυροβολισμοί σε νοσοκομείο - Έξι νεκροί, αυτοκτόνησε ο δράστης

Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί από το περιστατικό με πυροβολισμούς σε νοσοκομείο της Οστράβα στην Τσεχία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υπουργός Υγείας, Άνταμ Βόιτσεκ.

Ο ένοπλος δράστης πυροβόλησε εξ επαφής τα θύματά του, που βρίσκονταν στην αίθουσα αναμονής της μονάδας τραυματολογίας του νοσοκομείου, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 χλμ ανατολικά της Πράγας.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πρόκειται για μια "μεμονωμένη ενέργεια". «Ο ένοπλος πυροβολούσε από πολύ κοντινή απόφαση στοχεύοντας στο κεφάλι και στον λαιμό», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην Δημόσια Τηλεόραση.

Δύο άνθρωποι που τραυματίστηκαν κατά την επίθεση παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση και ο ένας από αυτούς υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, ανακοίνωσαν οι νοσοκομειακές αρχές.

Η επίθεση προκάλεσε ανθρωποκυνηγητό στο οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες αστυνομικοί. Μετά την επίθεση ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι μέσα στο αυτοκίνητό του ενώ από πάνω πετούσε ένα από τα δύο ελικόπτερα που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Ο δράστης τελικά κατέληξε μισή ώρα αργότερα καθώς η αστυνομία δεν κατάφερε να τον επαναφέρει στη ζωή, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάματσεκ ευρισκόμενος έξω από το νοσοκομείο.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε αναρτήσει στο Twitter ότι αναζητεί τον δράστη που άνοιξε πυρ.

Ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος Τόμας Κούζελ δήλωσε ότι ο δράστης ήταν σιωπηλός την ώρα που πυροβολούσε και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είχε συνεργούς.

Ο δράστης χρησιμοποίησε περίστροφο και οδηγούσε ένα ασημί αυτοκίνητο Renault Laguna, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι πρόκειται για έναν 42χρονο. Ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός, επικαλούμενος τον διευθυντή της εταιρείας όπου εργαζόταν ο δράστης, μετέδωσε ότι ήταν ένας τεχνικός σε εργοτάξιο της περιοχής, ο οποίος βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το κίνητρο της επίθεσης.

Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η χειρότερη επίθεση που σημειώνεται στην Τσεχία από το 2015 όταν ένας ένοπλος σκότωσε οκτώ ανθρώπους μέσα σε ένα εστιατόριο του Ουχέρσκι Μπροντ.