Τραμπ: Θα συναντηθώ με τον Μαδούρο αν χρειαστεί

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, 17:04
-A +A
Τραμπ: Θα συναντηθώ με τον Μαδούρο αν χρειαστεί

Την πρόθεση του να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, «αν χρειαστεί», εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. 

«Θέλω απλώς να δω τη Βενεζουέλα να μπει στην σωστή τροχιά, θέλω τους ανθρώπους να είναι ασφαλείς, θα φροντίσουμε τη Βενεζουέλα», δήλωσε ο Τραμπ στη Νέα Υόρκη. Ερωτηθείς για μια ενδεχόμενη συνάντηση με τον Μαδούρο,  είπε: «Αν είναι εδώ, αν θέλει να συναντηθούμε ... δεν ήταν στο μυαλό μου, αλλά αν αυτό βοηθήσει τους ανθρώπους της χώρας του, γι' αυτό είμαι εδώ»

Χθες πάντως στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους, εξέφρασε την  πεποίθησή του ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ενδέχεται «να ανατραπεί πολύ γρήγορα» ενώ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας βάζοντας στόχο τη σύζυγο του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο, καθώς και την αντιπρόεδρο και τον υπουργό Άμυνας, σύμφωνα με δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Η σύζυγος του προέδρου Σίλια Αντέλα Φλόρες ντε Μαδούρο, η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ελοΐνα Ροντρίγκες Γκόμες και ο υπουργός Άμυνας Βλαντίμιρ Παντρίνο Λόπες είναι μεταξύ των έξι προσώπων που έχουν στόχο οι κυρώσεις, σύμφωνα με τη δήλωση. Τα περιουσιακά στοιχεία τους στο έδαφος των ΗΠΑ παγώνουν.

AP Photo

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 19/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα