Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί δεν επιθυμούν να διαπραγματευτούν

Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί δεν επιθυμούν να διαπραγματευτούν

Toυς Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο κατηγόρησε ο Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν επιθυμούν να διαπραγματευτούν για ένα νέο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, επειδή ο ίδιος αρνείται να συμφωνήσει στις παράλογες απαιτήσεις δαπανών που έχουν και οι οποίες δεν σχετίζονται με τον κορονοϊό.

Τα σχόλια του Τραμπ ακολούθησαν την εκατέρωθεν ανταλλαγή επικρίσεων και κατηγοριών μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών διαπραγματευτών σχετικά με το αδιέξοδο που προκλήθηκε στις πενθήμερες διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για το νέο πακέτο βοήθειας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν αμφισβήτησε μία ανακοίνωση των δύο ηγετών των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο (Πελόσι, Σούμερ) ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ήθελαν περισσότερες συνομιλίες, αλλά αρνήθηκαν την οποιαδήποτε αλλαγή στην οροφή του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων της αρχικής πρότασής τους.

Το ποσό αυτό είναι κάτω από το 1/3 της δαπάνης που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων (που τελεί υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών) για το πακέτο βοήθειας τον Μάιο.