Τραμπ: «Η ISIS έχει νέο ηγέτη και γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι»

Τραμπ: «Η ISIS έχει νέο ηγέτη και γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σήμερα με ανάρτησή του διαβεβαίωσε ότι «ξέρει ακριβώς» ποιος είναι ο νέος αρχηγός του «Ισλαμικού Κράτους», μετά τον θάνατο του ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι κατά την διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο προσφιλές του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στο twitter έγραψε: «Το Ισλαμικό Κράτος έχει έναν νέο ηγέτη. Γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι».

 Εξάλλου χθες το «Ισλαμικό Κράτος» επιβεβαίωσε τον θάνατο του αρχηγού του, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την διάρκεια μιας επιχείρησης που διεξήγαγαν οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην βόρεια Συρία, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την ανάληψη της ηγεσίας από τον Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι. Η ανακοίνωση αυτή συνοδεύτηκε και με σωρεία απειλών για αντίποινα κατά των ΗΠΑ για την απώλεια του Μπαγκντάντι.

Ιρακινός αναλυτής με καλή γνώση των τεκταινομένων στο «Ισλαμικό Κράτος» δηλώσεις του προς το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε σχετικά με τον διάδοχο του Μπαγκντάντι ότι «Δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για εκείνον, εκτός του ότι είναι ο κύριος δικαστής του Ισλαμικού Κράτους κι ότι διοικεί την αρχή της σαρία (του ισλαμικού νόμου)».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το συγκεκριμένο όνομα δεν ανήκε στον στενό κύκλο των μελών του ISIS τα οποία θεωρούντο ως επικρατέστεροι διάδοχοι του Μπαγκντάντι.

Φωτογραφία: AP