Τραγωδία στην Ιταλία: 12 νεκροί από την κακοκαιρία - Πνίγηκε 9μελής οικογένεια

Κυριακή 04 Νοεμβρίου 2018, 11:47
-A +A
Τραγωδία στην Ιταλία: 12 νεκροί από την κακοκαιρία - Πνίγηκε 9μελής οικογένεια

Δώδεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Σικελία. Στο Παλέρμο ξεκληρίστηκε μια ολόκληρη οικογένεια κατά τη διάρκεια δείπνου στο εξοχικό τους. Λόγω της υπερχείλισης παρακείμενου ποταμού ορμητικά νερά και λάσπη έσπασαν τις πόρτες και κάλυψαν τα πάντα μέχρι το ταβάνι. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και τρία παιδιά ηλικίας 1, 3 και 15 ετών.

Πυροσβέστες περισυνέλεξαν τα πτώματα παιδιών ηλικίας ενός έτους, 3 και 15 ετών. Τα έξι άλλα μέλη της οικογένειας, θύματα της κακοκαιρίας ήταν ηλικίας 32 έως 65 ετών. Επίσης, ένας 44χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του αργά το βράδυ του Σαββάτου στο Βίκαρι ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του.

Ο απολογισμός αυξήθηκε σήμερα μετά τον εντοπισμό ενός άνδρα και μιας γυναίκας, με καταγωγή από τη Σικελία που ζούσαν στη Γερμανία, οι οποίοι βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μέσα στο αυτοκίνητό τους μέσα σε χείμαρρο στην περιοχή Αγκριτζέντε, λίγο νοτιότερα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε σήμερα μέσω Διαδικτύου ότι μεταβαίνει στη Σικελία για να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σημαντικές ζημιές στις ευρύτερες περιοχές του Παλέρμο και του Ακράγαντα, όπου πολλά ποτάμια και χείμαρροι υπερχείλισαν λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν μεγάλες γεωργικές εκτάσεις.

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα