Τούρκος υπ. Εσωτερικών: «Στέλνουμε τα μέλη του ISIS πίσω στις χώρες τους»

Τούρκος υπ. Εσωτερικών: «Στέλνουμε τα μέλη του ISIS πίσω στις χώρες τους»

Νέα προειδοποίηση προς τις Ευρωπαϊκές χώρες, ότι η Τουρκία θα στείλει μέλη του Ισλαμικού Κράτους που έχει συλλάβει και κρατεί πίσω στις χώρες καταγωγής τους, διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, κάνοντας λόγο για «αδράνεια των Ευρωπαίων» στο θέμα αυτό, σύμφωνα με το Reuters.

«Αυτό δεν είναι αποδεκτό από μας. Είναι επίσης ανεύθυνο», είπε ο αξιωματούχος λέγοντας ότι η Ευρώπη αφήνει την Τουρκία να διαχειριστεί μόνη της το θέμα των φυλακισμένων. «Θα στείλουμε τα συλληφθέντα μέλη του Νταές πίσω στις χώρες τους», είπε στους δημοσιογράφους χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, μεταδίδει το Reuters.

«Όσον αφορά τους ξένους, θα τους κρατήσουμε υπό τον έλεγχό μας για κάποιο καιρό ακόμη. Στη συνέχεια, θα τους στείλουμε στη χώρα τους. Δεν θα μπορέσουμε να τους κρατήσουμε επ'' άπειρον... Δεν είμαστε ξενοδοχείο για τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε επίσης τις ευρωπαϊκές χώρες, όπως την Ολλανδία και τη Βρετανία, ότι στερούν την εθνικότητά τους από ορισμένους πολίτες τους προκειμένου να εμποδίσουν την Άγκυρα να τους απελάσει. «Βρήκαν εύκολη λύση. Λένε: Εγώ του στέρησα την εθνικότητά του, βγάλτε τα πέρα μόνοι σας. Αυτό είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μας. Είναι εντελώς ανεύθυνο», δήλωσε.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Τουρκία συνέλαβε μερικά από τα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που δραπέτευσαν από τις φυλακές όπου κρατούνταν στη βορειοανατολική Συρία τον περασμένο μήνα, μετά την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης της Άγκυρας στην περιοχή αυτή της Συρίας.

Υπενθυμίζεται η Άγκυρα ζητάει από τις ευρωπαϊκές χώρες να πάρουν πίσω τους υπηκόους τους που είχαν ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ στη Συρία