Τούρκος υπ. Ενέργειας: Νέες γεωτρήσεις το 2020 μετά τη συμφωνία με Λιβύη

Τούρκος υπ. Ενέργειας: Νέες γεωτρήσεις το 2020 μετά τη συμφωνία με Λιβύη

Τους πρώτους μήνες του 2020 η Τουρκία θα ξεκινήσει διαδικασία για αδειοδότηση και έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου έπειτα από την κοινοποίηση στον ΟΗΕ της συμφωνίας με τη Λιβύη, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ, σύμφωνα με το Anatolu.

Μετά την ομιλία του στο «4ο Εργαστήρι Ενέργειας Αr Ge» ο Φατίχ Ντονμέζ ανέφερε ότι η συμφωνία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο έλαβε έγκριση από τις εθνικές συνελεύσεις τόσο της Τουρκίας όσο και της Λιβύης.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στην διαδικασία αποστολής στον ΟΗΕ και κοινοποίησης. Μετά που θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσουμε τις εργασίες αδειοδότησης έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός και εκτίμησε ότι «η διαδικασία θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2020», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η Τουρκία διεξάγει επί του παρόντος δραστηριότητες εξερεύνησης υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο με δύο γεωτρήσεις, το Fatih και το Yavuz, μαζί με τα πλοία Oruc Reis και Barbaros Hayrettin Pasa στην ίδια περιοχή.