Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση κατά Μέρκελ και ΕΕ για τη στήριξή τους στην Ελλάδα

Τουρκικά ΜΜΕ: Επίθεση κατά Μέρκελ και ΕΕ για τη στήριξή τους στην Ελλάδα

Δριμεία επίθεση κατά της Γερμανίδας Καγκελαρίου και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσαν τα τουρκικά ΜΜΕ μετά την επίσημη στήριξή τους που εξέφρασαν υπέρ της Ελλάδας, στην τοποθέτησή τους, στο πλαίσιο της σημερινής άτυπης Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. 

Η εφημερίδα Yeni Şafak στην ιστοσελίδα της έχει ένα δημοσίευμα με τίτλο  «Η Μέρκελ αποκάλυψε την πλευρά της». Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι «ως κράτη μέλη της ΕΕ, έχουμε όλοι καθήκον να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα δικαιώματα των Ελλήνων φίλων μας και αυτά που λένε και να τα υποστηρίξουμε όπου είναι σωστά».

Επισημαίνει δε ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος αναφέρθηκε στην Τουρκία τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ και πρόκειται για διαμάχη μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ. «Αυτό δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους». 

«Η Μέρκελ αποκάλυψε σε ποια πλευρά ανήκει» τιτλοφορεί η αντιπολιτευτική SOZCU η οποία επισημαίνει «Από την μία διάλογο και από την άλλη σκανδαλώδης έκκληση στα κράτη μέλη να πάρουν θέση υπέρ της Ελλάδας».

Αντίστοιχα, το T24 δημοσιεύει άρθρο με τίτλο«Μέρκελ: Οι χώρες της ΕΕ υποχρεούνται να υποστηρίξουν την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ η Odatv γράφει ότι «Και η Μέρκελ επέλεξε πλευρά στην Ανατολική Μεσόγειο».  Στο ίδιο μήκος κύματος και το Ntv.com.tr που γράφει «Μήνυμα υποστήριξης προς την Ελλάδα από τη Γερμανία».

Σκανδαλώδη χαρακτηρίζει τη δήλωση της Μέρκελ η ιστοσελίδα της Hurriyet.com.tr υπογραμμίζοντας «Μέρκελ: Έκανε σκανδαλώδη κίνηση ζητώντας διάλογο από τη μία πλευρά». «Η μάσκα έπεσε. Η Μέρκελ επέλεξε την πλευρά της. Υποστήριξη στην Ελλάδα» γράφει η Milliyet.com.tr. Η κυβερνητική ΑΚΙΤ τιτλοφορεί «Θρασύτατη απειλή από τη Μέρκελ και την ΕΕ κατά της Τουρκίας».