Τουρκία: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι επιστροφές τζιχαντιστών στις χώρες τους

Τουρκία: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι επιστροφές τζιχαντιστών στις χώρες τους

Aπό Δευτέρα η Τουρκία θα αρχίσει να στέλνει πίσω στις πατρίδες τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που έχει συλλάβει, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

«Τους λέμε: "Θα στείλουμε αυτούς τους ανθρώπους πίσω σε σας" και αρχίζουμε από τη Δευτέρα», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ Σοϊλού, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία επικρίνει τους ευρωπαίους συμμάχους της επειδή αρνούνται να πάρουν πίσω μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που είναι πολίτες τους και τη Δευτέρα προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα στείλει συλληφθέντες τζιχαντιστές πίσω στις χώρες τους ακόμη κι αν η υπηκοότητά τους έχει ανακληθεί.

Ο τούρκος υπουργός δεν διευκρίνισε ωστόσο ποιες χώρες αφορά αυτό το μέτρο. Επιπλέον δεν είναι σαφές πώς θα μπορέσει η Τουρκία να στείλει πίσω σε μια χώρα κάποιον που δεν είναι πλέον υπήκοος της εν λόγω χώρας.

Χτες, πάντως, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι περισσότερα από 1.150 μέλη του Ισλαμικού Κράτους κρατούνται αυτή τη στιγμή στις τουρκικές φυλακές.