Τουρκία: Αγνοείται Σαουδάραβας αντιφρονών και συντάκτης της Washington Post

Τουρκία: Αγνοείται Σαουδάραβας αντιφρονών και συντάκτης της Washington Post

Σύγχυση εξακολουθεί να επικρατεί αναφορικά με την τύχη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Χασόγκι ο οποίος  αγνοείται από χθες το μεσημέρι, μετά την είσοδο του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

O Κασόγκι, πρώην γενικός διευθυντής και αρχισυντάκτης της Al Arab Media Group, εθεάθη για τελευταία φορά λίγο πριν μπει στο προξενείο στις 1 μ.μ. στις 2 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συγγενείς του.

«Παρατηρούμε με ανησυχία ότι ο Κασόγκι δεν έφυγε ακόμα από το κτίριο», προσθέτει η ανακοίνωση, τονίζοντας « την βαθιά ανησυχία στα τουρκικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης για τις πρόσφατες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία».

Η αρραβωνιαστικιά του δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας ότι ο Κασόγκι επισκέφθηκε το προξενείο για να λάβει ορισμένα έγγραφα που χρειαζόταν.

Σημειώνεται ότι οι σχέσεις Σαουδικής Αραβίας και Τουρκίας δεν είναι στο καλύτερο τους σημείο, καθώς η Άγκυρα έχει υποστηρίξει σθεναρά το Κατάρ που θεωρείται θανάσιμος εχθρός των σαουδαράβων.

Με αφορμή το θέμα, ο Ιμπραχίμ Καλίν, επρόσωπος του Τούρκου πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο Χασόγκι εξακολουθεί να βρίσκεται εντός του σαουδαραβικού προξενείου, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με Σαουδάραβες αξιωματούχους και ελπίζουν ότι η κατάσταση θα επιλυθεί.

 

AP Photo