Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε 224 άτομα ύποπτα για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις

Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε 224 άτομα ύποπτα για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις

Εισαγγελείς στην Τουρκία εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης σε βάρος 224 ατόμων ύποπτων για σχέσεις με δύο διαφορετικές οργανώσεις, τις οποίες η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί τρομοκρατικές.

Συνολικά 115 από τους υπόπτους έχουν ήδη συλληφθεί σε όλη την Τουρκία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, προσθέτοντας ότι 54 από τους συλληφθέντες είναι ύποπτοι για σχέσεις με την ακροαριστερή οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα/Μέτωπο (DHKP/C).

Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν επιθέσεις, μετέδωσε το Ανατολή, χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Το DHKP/C πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στην Τουρκία το 2013 και το 2015.

Άλλοι 61 από τους συλληφθέντες, σύμφωνα πάντα με το Anadolu, είχαν σχέσεις με τον μουσουλμάνο ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ. Οι ύποπτοι αυτοί κατηγορούνται, μεταξύ άλλων, ότι διείσδυσαν στο αρχηγείο της Τουρκικής Χωροφυλακής.

Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί πως ο Γκιουλέν είναι υπεύθυνος για το σχεδιασμό της αποτυχημένης απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016 εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ο ίδιος ο Γκιουλέν αρνείται τις κατηγορίες.