7ος χρόνος, ημέρα 2155η
Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2021

Τουρκία: Δημοσκόπηση φέρνει τον Ερντογάν πίσω από τους Γιαβάς - Ιμάμογλου

Τουρκία: Δημοσκόπηση φέρνει τον Ερντογάν πίσω από τους Γιαβάς - Ιμάμογλου

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται τρίτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της χώρας πίσω από τους δημάρχους Εκρέμ Ιμάμογλου και Μανσούρ Γιαβάς, σε μια ακόμα απόδειξη της αυξανόμενης λαϊκής δυσαρέσκειας απέναντι στις πολιτικές του. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Aksoy» για το Φεβρουάριο 2021, ο πολιτικός που συγκέντρωσε το υψηλότερο ποσοστό ψήφων είναι ο δήμαρχος της Άγκυρας Μανσούρ Γιαβάς με 47,5%. Δεύτερος έρχεται ο δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου με 45,3% και τρίτος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με 37%.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν τη φθορά που έχει επέλθει στο πρόσωπο του Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας του, παρότι ο ίδιος προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο στρέφοντας αλλού το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Το 61,5% όσων πήραν μέρος στη δημοσκόπηση πιστεύει πως η Τουρκία τα πάει ολοένα και χειρότερα σαν χώρα, ενώ μόνο το 17,6% θεωρεί πως πηγαίνει «μάλλον καλά».

Το 77,9% θεωρεί προτεραιότητα την οικονομία, με την επίλυση της ανεργίας να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και 62,1%, ενώ η ακρίβεια της καθημερινότητας και ο πληθωρισμός βρίσκονται στην τρίτη θέση με 50,9%. Την ίδια ώρα η συνεχιζόμενη κατάργηση της κοσμικότητας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις των ανησυχιών των Τούρκων, με 5,6%.