Τουρκία: Βομβάρδισε θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ

Τουρκία: Βομβάρδισε θέσεις του PKK στο βόρειο Ιράκ

Η Τουρκία θα συνεχίσει τα πλήγματα στους Κούρδους μαχητές του PKK στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μια ημέρα μετά την επίσημη διαμαρτυρία της Βαγδάτης ότι επανειλημμένες τουρκικές αεροπορικές επιδρομές παραβιάζουν την εθνική της κυριαρχία και θέτουν σε κίνδυνο αμάχους.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι σκότωσε 8 μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Την ίδια ημέρα εκλήθη ο Τούρκος πρεσβευτής στο ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών.

"Οι ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK στο έδαφος του Ιράκ και της Συρίας έχουν γίνει ένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Τουρκία", υπογράμμισε σήμερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.

Η κυβέρνηση της Βαγδάτης έχει καθήκον να αποτρέπει τη χρήση του ιρακινού εδάφους ως βάση για επιθέσεις στις γειτονικές χώρες, σημείωσε ο ίδιος, περιγράφοντας τις αεροπορικές επιδρομές ως μια πράξη αυτοάμυνας της Τουρκίας επειδή το Ιράκ δεν δρα.

"Η Τουρκία αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες της στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Προσφέρει ως εκ τούτου όλη της την υποστήριξη στο Ιράκ (...) Και περιμένουμε από το Ιράκ την ίδια κατανόηση και μια απτή συνεργασία", αναφέρει σε ανακοίνωση ο Ακσόι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP