Τουλάχιστον τέσσερις φορές περισσότερα τα κρούσματα στην Κίνα
Έρευνα Lancet

Τουλάχιστον τέσσερις φορές περισσότερα τα κρούσματα στην Κίνα

Την εκτίμηση ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κίνα είναι τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό που έχουν αναφέρει επισήμως οι αρχές της χώρας σύμφωνα με ερευνητές πανεπιστημίου στο Χονγκ Κονγκ. 

Στη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό Lancet, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η Κίνα θα έπρεπε να είχε "κανονικά" 232.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις έως τις 20 Φεβρουαρίου, αντίθετα με τις 55.000 που είχαν αναφέρει μέχρι τότε. 

«Ο πραγματικός αριθμός των λοιμώξεων θα μπορούσε να είναι ακόμη υψηλότερος από αυτόν που εκτιμάται σήμερα λαμβάνοντας υπόψη την πιθανότητα υπο-ανίχνευσης ορισμένων λοιμώξεων, ιδιαίτερα εκείνων που ήταν ήπιες και ασυμπτωματικές, ακόμη και υπό τους ευρύτερους ορισμούς περίπτωσης», αναφέρουν οι ερευνητές.

Συγκεκριμένα, η μελέτη από το Χονγκ Κονγκ ανέλυσε δεδομένα έως τις 20 Φεβρουαρίου τα οποία άντλησε από την αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ουχάν. Εκτίμησε ότι κάθε μία από τις πρώτες τέσσερις αλλαγές αύξησε το ποσοστό των περιπτώσεων που εντοπίστηκαν και υπολογίσθηκαν από 2,8 έως 7,1 φορές.

«Εάν η πέμπτη εκδοχή του ορισμού των κρουσμάτων είχε εφαρμοστεί καθ 'όλη τη διάρκεια της επιδημίας με επαρκή ικανότητα δοκιμής, εκτιμήσαμε ότι έως τις 20 Φεβρουαρίου 2020, θα είχαν υπάρξει 232.000… επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στην Κίνα σε αντίθεση με τις 55.508 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις που αναφέρθηκαν», ανέφερε η μελέτη.