Το Ρωσικό ΥΠΕΞ καλεί για εξηγήσεις την Ολλανδή πρέσβειρα στην Μόσχα

Το Ρωσικό ΥΠΕΞ καλεί για εξηγήσεις την Ολλανδή πρέσβειρα στην Μόσχα

Για εξηγήσεις καλεί το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, την πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Μόσχα, Ρενε Γιονς-Μπος σχετικά με την χθεσινή ανακοίνωση απέλασης τεσσάρων Ρώσων πρακτόρων από την Χάγη, με τις κατηγορίες κυβερνοεπίθεσης, αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Χθες, η ολλανδική υπηρεσία αντικατασκοπείας ανακοίνωσε ότι κατάφερε να σταματήσει, τον περασμένο Απρίλιο,  ρωσική επιχείρηση κυβερνοεπίθεσης κατά του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) που έχει την έδρα του στην Χάγη, ενώ οι αρχές της χώρας διέταξαν την απέλαση τεσσάρων Ρώσων πρακτόρων. Την ανακοίνωση έκανε η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας Ανκ Μπίλεβελντ η οποία κάλεσε την Ρωσία να σταματήσει τις κυβερνοεπιχειρήσεις της που έχουν ως στόχο την υπονόμευση των δυτικών δημοκρατιών.

Με αφορμή την είδηση αυτή, τις ρωσικές παρεμβάσεις στον κυβερνοχώρο κατήγγειλαν χθες σε κοινή τους δήλωση, ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, αλλά και ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ.

Διαβάστε ακόμη: E.E. και ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας για το «μπαράζ» κυβερνοεπιθέσεων

AP Photo