Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 10:14

-A +A

Το Ριάντ υποστηρίζει το σχέδιο Τραμπ για το Μεσανατολικό

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 10:14
Το Ριάντ υποστηρίζει το σχέδιο Τραμπ για το Μεσανατολικό
-A +A

Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε αργά χθες την υποστήριξή της σε όλες τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας συνολικής λύσης του Παλαιστινιακού Προβλήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου των Εξωτερικών του βασιλείου, η οποία μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με το Reuters, το ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας πρόσθεσε ότι το Ριάντ αναγνωρίζει τις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την κατάρτιση ενός συνολικού ειρηνευτικού σχεδίου (για την προσέγγιση) μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών.

Η ίδια ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι η Σαουδική Αραβία ενθαρρύνει την έναρξη άμεσων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.

Επίσης, όπως μεταδίδει, ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου στρατηγός Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ δήλωσε σήμερα ότι η πρώτη ανάγνωση του ειρηνευτικού σχεδίου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή δείχνει μεγάλη απώλεια νόμιμων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

Ωστόσο ο Αραβικός Σύνδεσμος «μελετά το αμερικανικό όραμα προσεκτικά. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια που γίνεται για να επιτευχθεί ειρήνη», πρόσθεσε ο ίδιος.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα