Το Παρίσι επικρίνει την «υστερική» στάση της Ρώμης αναφορικά με τη μετανάστευση

Το Παρίσι επικρίνει την «υστερική» στάση της Ρώμης αναφορικά με τη μετανάστευση

Η Γαλλία κατηγόρησε σήμερα την Ιταλία ότι αντιδρά με υστερικό τρόπο σε σχέση με το μεταναστευτικό και ότι δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, προκαλώντας νέα αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών.

Παρίσι και Ρώμη έχουν συγκρουστεί επανειλημμένα τον τελευταίο χρόνο για τη μετανάστευση καθώς η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να εμποδίσει τα πλοία μη κυβερνητικών οργανώσεων που σώζουν μετανάστες στη Μεσόγειο να δένουν στα λιμάνια της Ιταλίας.

«Πιστεύω ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν αντεπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της», δήλωσε η Σιμπέτ Ντιαγέ εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης στον τηλεοπτικό σταθμό BFM-TV, επικρίνοντας κυρίως τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος ενέκρινε πρόσφατα νέα αντιμεταναστευτικά μέτρα.

«Η συμπεριφορά του Ματέο Σαλβίνι δεν είναι αποδεκτή σε ό,τι με αφορά», πρόσθεσε, κατηγορώντας τον ότι δημιουργεί μια «υστερική» ατμόσφαιρα αναφορικά με τη μετανάστευση.

«Είναι ένα επώδυνο θέμα, ένα περίπλοκο θέμα στο οποίο μέχρι πρότινος η ΕΕ και η Γαλλία ήταν αλληλέγγυες προς την Ιταλία», εξήγησε η Ντιαγέ.

Ο Σαλβίνι, επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας, απάντησε με ανακοίνωσή του: «Η στάση μου απέναντι στη μετανάστευση είναι απαράδεκτη; Η γαλλική κυβέρνηση θα πρέπει να σταματήσει αυτές τις προσβολές και να ανοίξει τα λιμάνια της (στους μετανάστες)».

«Οι Ιταλοί έχουν δεχθεί ήδη πάρα πολλούς (μετανάστες) και έχουν ξοδέψει πολλά. Τα επόμενα πλοία; Θα πρέπει να κατευθυνθούν στη Μασσαλία», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο γαλλικό λιμάνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ