Το μοιραίο Boeing αντιμετώπιζε τεχνικά προβλήματα, λένε οι αρχές της Ινδονησίας

Το μοιραίο Boeing αντιμετώπιζε τεχνικά προβλήματα, λένε οι αρχές της Ινδονησίας

Το αεροσκάφος της Lion Air, το οποίο συνετρίβη με 189 επιβαίνοντες την Δευτέρα είχε αντιμετωπίσει προβλήματα τεχνικής φύσης σε προηγούμενη πτήση, ανάμεσά τους και "έλλειψη αξιοπιστίας" σε ένα όργανο μέτρησης της ταχύτητας πτήσης, ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας των Μεταφορών της Ινδονησίας.

"Υπήρχαν τεχνικής φύσης ζητήματα, ένα από αυτά ήταν πράγματι η έλλειψη αξιοπιστίας σε όργανο μέτρησης της ταχύτητας πτήσης", ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Χάριο Σατμίκο της Επιτροπής Ασφαλείας, αναφερόμενος σε προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο ίδιο αεροπλάνο σε πτήση από το Ντενπασάρ του Μπαλί στην Τζακάρτα της Ινδονησίας το απόγευμα της Κυριακής.

"Η φερόμενη αιτία του δυστυχήματος εξακολουθεί να ερευνάται και προκαλεί την περιέργεια όλων μας για το τι μπορεί να το προκάλεσε", δήλωσε ο ίδιος.

Ο Σατμίκο είπε ότι η Επιτροπή έχει στην κατοχή της ηχητικό υλικό από τη συνομιλία μεταξύ του πιλότου της μοιραίας πτήσης JT610 και του πύργου ελέγχου στην Τζακάρτα καθώς και πληροφορίες από πολίτες, μεταξύ των οποίων και σχόλια που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Επίσης ζητάμε πληροφορίες από τον τελευταίο πιλότο που πέταξε από το Ντενπασάρ στην Τζακάρτα αλλά δεν έχουμε συναντήσει τον τεχνικό", πρόσθεσε, αναφερόμενος στον τεχνικό που επιθεώρησε το αεροσκάφος πριν και από τις δύο πτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ