ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2051η
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Το Μεξικό θα αρχίσει δοκιμές κινεζικού εμβολίου mRNA

Το Μεξικό θα αρχίσει δοκιμές κινεζικού εμβολίου mRNA
APimages

Το Μεξικό προγραμματίζει να αρχίσει κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου αυτόν τον μήνα για υποψήφιο εμβόλιο κατά τoυ κορονοϊού που έχει αναπτύξει η Κίνα χρησιμοποιώντας παρόμοια τεχνολογία (mRNA) με αυτή των εμβολίων των Pfizer-BioNTech και της Moderna, όπως δήλωσε ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ.

Η κλινική δοκιμή τρίτου σταδίου για το εμβόλιο της κινεζικής Walvax Biotechnology που χρησιμοποιεί τεχνολογία αγγελιαφόρου RNA θα αρχίσει στις 30 Μαΐου με τη συμμετοχή 6.000 εθελοντών, ανέφερε ο Εμπράρδ σε μήνυμά του στο Twitter.

Η Walvax συνεργάζεται με την Ακαδημία Στρατιωτικής Επιστήμης (AMS) και την Suzhou Abogen Biosciences για να αναπτύξουν από κοινού το εμβόλιο αυτό που είναι γνωστό ως ARCoV ή ARCoVax και είναι το πρώτο mRNA εμβόλιο της Κίνας που εισέρχεται σε κλινικές δοκιμές Φάσης ΙΙΙ.

Το εμβόλιο αυτό μπορεί να αποθηκευθεί σε θερμοκρασία 2-8 βαθμών Κελσίου για έξι μήνες, δηλαδή σε λιγότερο απαιτητική θερμοκρασία από αυτήν που χρειάζονται εμβόλια δυτικών αντιπάλων, δήλωσε τον Απρίλιο ερευνητής της AMS, ο οποίος ηγείται του σχεδίου για την ανάπτυξη του εμβολίου αυτού, κατά τη διάρκεια παρουσίασης σε εκδήλωση για τα εμβόλια.

Το Μεξικό έχει ήδη λάβει δόσεις άλλων εμβολίων από τις κινεζικές Sinovac Biotech και CanSino Biologics και προγραμματίζει να παραγγείλει δόσεις εμβολίου της Sinopharm.

Η Κίνα χρησιμοποιεί σήμερα για την εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού της πέντε εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα.

Ωστόσο, κανένα από αυτά δεν χρησιμοποιεί τεχνολογία mRNA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ