«Το Ισραήλ καταδικάζει την τουρκική εισβολή σε κουρδικές περιοχές»

«Το Ισραήλ καταδικάζει την τουρκική εισβολή σε κουρδικές περιοχές»

Την τουρκική στρατιωτική επίθεση κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοανατολική Συρία καταδίκασε την Πέμπτη ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, προειδοποιώντας για την πιθανότητα εθνικών εκκαθαρίσεων σε βάρος των Κούρδων.

Σε μήνυμά του στο twitter ο κ. Νετανιάχου αναφέρει πως «το Ισραήλ καταδικάζει απερίφραστα την τουρκική εισβολή στις κουρδικές περιοχές στην Συρία και προειδοποιεί κατά των εθνικών εκκαθαρίσεων σε βάρος των Κούρδων από την Τουρκία και τους πληρεξούσιούς της», για να προσθέσει πως «το Ισραήλ είναι έτοιμο να δώσει ανθρωπιστική βοήθεια στον γενναίο κουρδικό λαό». 

Αντιδράσεις από Βρετανία - Γαλλία

Την ίδια ώρα η Βρετανία απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση μετά τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και προειδοποίησε ότι η κίνηση αυτή εγκυμονεί τον κίνδυνο πρόκλησης μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης και μπορεί να υπονομεύσει τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε ότι μίλησε με την Άγκυρα "για να εκφράσει την απογοήτευση της Βρετανίας και την ανησυχία της για την στρατιωτική εισβολή στην βορειοανατολική Συρία και για να απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση".

Εξάλλου ο Τούρκος πρεσβευτής στο Παρίσι κλήθηκε την Πέμπτη στο υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, σύμφωνα με γαλλική διπλωματική πηγή, εν μέσω της θύελλας αντιδράσεων που προκαλεί διεθνώς η απόφαση της Άγκυρας να στείλει στρατεύματα στη βόρεια Συρία για να επιτεθούν σε κουρδική πολιτοφυλακή.