Το Ιράν ενέκρινε το εμβόλιο Sputnik-V

Το Ιράν ενέκρινε το εμβόλιο Sputnik-V

Η ιρανική κυβέρνηση ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V και ελπίζει στο προσεχές μέλλον να αρχίσει την παραγωγή του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαφάντ Ζαρίφ μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκεί Λαβρόφ.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω. για το ότι το εμβόλιο Sputnik-V εγκρίθηκε χθες στο Ιράν και από τις υγειονομικές μας αρχές. Στο άμεσο μέλλον πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε ένα το προμηθευθούμε , όπως επίσης και να ξεκινήσουμε την από κοινού παραγωγή του» δήλωσε ο Ζαρίφ.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεί, είχε απαγορεύσει στην κυβέρνηση τις εισαγωγές εμβολίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Βρετανία οι οποίες όπως είχε πει ενδεχομένως να επιδίωκαν να διασπείρουν την μόλυνση σε άλλες χώρες.

Το Ιράν έχει καταγράψει ρεκόρ αριθμού κρουσμάτων που υπερβαίνουν τα 1,38 εκατομμύρια και 57.560 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρήθηκε μείωση των νέων μολύνσεων.