Το «ευχαριστώ» Ζελένσκι προς τις ΗΠΑ για την οικονομική στήριξη

Το «ευχαριστώ» Ζελένσκι προς τις ΗΠΑ για την οικονομική στήριξη

Την ευγνωμοσύνη του για την οικονομική στήριξη των ΗΠΑ ύψους 40 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία, μετά την υπογραφή του σχετικού νομοσχεδίου σήμερα από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, εξέφρασε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως αναφέρει στο twitter, είναι ζωτικής σημασίας η υποστήριξη της Ουκρανίας από την ηγεσία του Αμερικανού προέδρου και του αμερικανικού λαού στον αγώνα εναντίον του Ρώσου εισβολέα, τονίζοντας ότι χρειάζεται νέα, ισχυρή αμυντική βοήθεια περισσότερο από ποτέ.

Το πακέτο βοήθειας εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Γερουσία των ΗΠΑ την Πέμπτη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η αποδέσμευση 6 δισ. δολ. ώστε η Ουκρανία να εξοπλιστεί με τεθωρακισμένα οχήματα και να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της, την ώρα που μαίνονται οι μάχες στις νότιες και ανατολικές επαρχίες της. Περίπου 9 δισεκ. δολάρια θα δοθούν για να διασφαλιστεί «η συνέχιση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών».

Διαβάστε ακόμα: 

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν υπέγραψε νομοσχέδιο για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει μόνο με διπλωματικό τρόπο