Την παραίτησή του υπέβαλλε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ολέξι Οντσαρούκ, με επιστολή στον πρόεδρο της χώρας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος απάντησε ότι θα την εξετάσει. 

«Έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση για να υλοποιήσω το πρόγραμμα του προέδρου. Αυτός είναι ένα παράδειγμα ειλικρινείας και ευπρέπειας για μένα. Ωστόσο, για να άρω κάθε αμφιβολία για τον σεβασμό και εμπιστοσύνη στον πρόεδρο, έγραψα επιστολή παραίτησης και την υπέβαλα  με το δικαίωμα να την υποβάλει στο κοινοβούλιο», έγραψε ο Οντσαρούκ στο Facebook, τονίζοντας ότι οι πολίτες «δεν θα πρέπει να σπεύσουν να βγάλουν συμπεράσματα».

«Ο πρόεδρος της χώρας θα εξετάσει το αίτημα», πρόσθετε η ανακοίνωση, στην οποία διευκρινιζόταν ότι ο Ζελένσκι θα ανακοινώσει αργότερα την απόφασή του, ανέφερε η ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας. 

Σημειώνεται πως ο Οντσαρούκ ήταν αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα, πριν διοριστεί πρωθυπουργός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ουκρανική ιστοσελίδα Kyiv Post, ο λόγος της υποβολής της παραίτησης του πρωθυπουργού οφείλεται στην διαρροή ενός ηχητικού αποσπάσματος στο οποίο ασκεί κριτική στον πρόεδρο για τις αντιλήψεις του σχετικά με την οικονομική πολιτική της χώρας.