Time: Πρόσωπο της Χρονιάς 2019 η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Time: Πρόσωπο της Χρονιάς 2019 η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η νεαρή ακτιβίστρια κατά της κλιματικής αλλαγής Γκρέτα Τούνμπεργκ αναδείχθηκε σε πρόσωπο της χρονιάς 2019 από το περιοδικό «Time».

Η νεαρή Σουηδή ακτιβίστρια κοσμεί το εξώφυλλο του περιοδικού που βλέπει στο πρόσωπο της Γκρέτα Τούνμπεργκ τη «δύναμη της νιότης».

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατηγόρησε σήμερα στην COP25 τις χώρες, ακόμη και τις πιο φιλόδοξες ως προς τους στόχους, για «απάτη» στην ανάληψη δεσμεύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Μία χούφτα πλούσιων χωρών έχει υποσχεθεί ότι θα μειώσει τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά τόσα τοις εκατό, από τώρα μέχρι το τάδε έτος ή ότι θα πετύχει την κλιματική ουδετερότητα το τάδε έτος. Όλα αυτά μοιάζουν με την πρώτη ματιά εντυπωσιακά, αλλά ακόμη και αν οι προθέσεις είναι καλές, δεν υπάρχει leadership, δεν δείχνουν τον δρόμο, είναι απάτη», επέμεινε.

«Διότι οι περισσότερες υποσχέσεις δεν περιλαμβάνουν την αεροπορία, τον τομέα της ναυσιπλοΐας και τα εισαγόμενα ή εξαγόμενα προϊόντα, αλλά περιλαμβάνουν την δυνατότητα για τις χώρες να ανταλλάξουν τις εκπομπές αλλού», πρόσθεσε η Σουηδή ακτιβίστρια.

 

Φωτογραφία: AP