Τηλεφωνική συνδιάλεξη Μέρκελ - Πούτιν για Nord Stream 2 και Λιβύη

Τηλεφωνική συνδιάλεξη Μέρκελ - Πούτιν για Nord Stream 2 και Λιβύη

Τηλεφωνική συνδιάλεξη είχαν σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ για τον ρωσο-γερμανικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, καθώς και για τις εξελίξεις στην Λιβύη.

Ανακοίνωση του Κρεμλίνου που αναμεταδίδει το πρακτορείο TASS, αναφέρει πως η συζήτηση των δύο ηγετών περιστράφηκε γύρω από τον αγωγό Nord Stream 2, ο οποίος θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο απευθείας στην Γερμανία, όπως επίσης και για την διέλευση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας με προορισμό την Ευρώπη.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τις διενέξεις στην ανατολική Ουκρανία και την Λιβύη, ενώ στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στο ζήτημα της διευθέτησης της κατάστασης στη Λιβύη οι δύο ηγέτες απέδωσαν ιδιαίτερη σημασία.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι «ο Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας να συνεχίσει να συνδράμει τις μεσολαβητικές προσπάθειες προς την κατεύθυνση της διευθέτησης (της κατάστασης στη Λιβύη) που καταβάλλονται από την πλευρά της Γερμανίας και του ΟΗΕ».

Τέλος στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου επισημαίνεται ότι η τηλεφωνική συνομιλία διεξήχθη με πρωτοβουλία του Βερολίνου.

Φωτογραφία: AP