Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Αναστασιάδη - Φον ντερ Λάιεν

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Αναστασιάδη - Φον ντερ Λάιεν

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Παναγιώτη Σεντώνα.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία συζητήθηκε, ενόψει και του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Σχέδιο Ανάκαμψης της ΕΕ, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για κατάληξη σε συμφωνία το συντομότερο δυνατόν επί της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέθεσε στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναλυτικά τις θέσεις και τα αιτήματα της Κύπρου, υπογραμμίζοντας την προσήλωσή του στην επίτευξη συμφωνίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την κ. φον ντερ Λάιεν για τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της 'Αγκυρας στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου και για τις συνεχείς προκλήσεις και παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και σημείωσε ότι η ΕΕ πρέπει να είναι αυστηρή και αποφασιστική στη στάση της έναντι της Τουρκίας, διασφαλίζοντας τα συμφέροντα της ίδιας της ΕΕ και των κρατών μελών της.