Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, 20:46

-A +A

Επικοινωνία Ερντογάν - Μέρκελ για το μεταναστευτικό με το βλέμμα στην Ελλάδα

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, 20:46
Επικοινωνία Ερντογάν - Μέρκελ για το μεταναστευτικό με το βλέμμα στην Ελλάδα
-A +A

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας που μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, οι δύο ηγέτες, συζήτησαν για το μεταναστευτικό, τις εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη, καθώς και για διμερή ζητήματα.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, ανέφερε ότι οι δυο ηγέτες, «συζήτησαν την κατάσταση στο Αιγαίο και την συνεργασία για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας».

Οι δύο ηγέτες είχαν, σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, επικοινωνήσει τηλεφωνικά και στις 20 Αυγούστου, ωστόσο το νέο τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά την απειλή του Τούρκου Προέδρου «να ανοίξει τις πόρτες» ώστε οι πρόσφυγες να περάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως απάντηση στην ανεπαρκή, όπως είπε, στήριξη που έλαβε από τον υπόλοιπο κόσμο και κυρίως από την Ευρώπη, σε ό,τι αφορά την συριακή προσφυγική κρίση.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η Τουρκία φιλοξενεί σήμερα τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 3,6 εκατομμύρια από την Συρία. Νωρίτερα σήμερα, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στην αύξηση των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά, εξέφρασε την «απόλυτη εμπιστοσύνη» του στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης, κυρίως προς την κατεύθυνση της καλύτερης εφαρμογής των επιστροφών προς την Τουρκία, όπως προβλέπεται από την συμφωνία (δήλωση) Ε.Ε. - Τουρκίας. Ο κ. Ζάιμπερτ αναφέρθηκε ακόμη στην συνεισφορά της Τουρκίας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι για την φροντίδα των προσφύγων που φιλοξενεί λαμβάνει οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε δύο δόσεις των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ. Σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα μετανάστευσης Νατάσα Μπερτό δήλωσε ότι η Ε.Ε. έχει ήδη εκταμιεύσει 5.6 δισεκατομμύρια από αυτό το ποσό.

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα