ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1994η
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Τι λέει ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος Φάουτσι σε όσους ανησυχούν για τα εμβόλια

Τι λέει ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος Φάουτσι σε όσους ανησυχούν για τα εμβόλια

Ως «άνευ προηγουμένου» χαρακτήρισε τις στιγμές του εμβολιασμού του Μάικ Πενς το μεσημέρι της Παρασκευής  σε live μετάδοση ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος  Φάουτσι, δράττοντας την ευκαιρία  να απαντήσει στις βασικές ανησυχίες που συνεχίζουν να υπάρχουν για την ασφάλεια των εμβολίων, σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης NBC.

Ο Φάουτσι αρχικά ανακοίνωσε ότι θα εμβολιαστεί δημόσια για να ενθαρρύνει τη λήψη εμβολίων, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μεγάλο μέρος των Αμερικανών διστάζουν να εμβολιαστούν, εκτιμώντας ότι αυτό θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

«Δύο ερωτήσεις τίθενται όταν οι άνθρωποι έχουν διστακτικότητα ή απροθυμία να εμβολιαστούν», είπε. «'Μήπως προχωρήσατε πολύ γρήγορα;' είναι η πρώτη. Η απάντηση σε αυτό, η ταχύτητα, ήταν μια αντανάκλαση των εξαιρετικών επιστημονικών εξελίξεων και δεν έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια, ούτε έθεσε σε κίνδυνο την επιστημονική ακεραιότητα», είπε.

Όπως ανέφερε: «Η επόμενη ερώτηση είναι, 'εντάξει, αλλά τι γίνεται με το γεγονός του εμβολιασμού, είναι πραγματικά ασφαλές και αποτελεσματικό ή είναι κάτι που η κυβέρνηση προσπαθεί να μας επιβάλλει; Είναι κάτι από το οποίο οι εταιρείες θέλουν να επωφεληθούν;' Λοιπόν, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό που συνέβη τους τελευταίους μήνες. Είχαμε κλινικές δοκιμές δεκάδες χιλιάδες εθελοντές, που βγήκαν στην πρώτη γραμμή για να αποδείξουν στη χώρα και στον κόσμο ότι αυτά τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά».

Και συνέχισε: «Η απόφαση για το αν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό ή όχι δεν ήταν στα χέρια της εταιρείας, ούτε στα χέρια της κυβέρνησης. Ήταν στα χέρια ανεξάρτητου σώματος ατόμων, επιστημόνων, ειδικών επί των εμβολίων και στατιστικολόγων, για να εξετάσουν τα δεδομένα ανεξάρτητα και να καταλήξουν ότι είναι έτοιμοι να ζητήσουν έγκριση».

Ο Φάουτσι περιέγραψε τις στιγμές ως «άνευ προηγουμένου» αλλά και «γλυκόπικρες» για όλες τις ζωές που έχουν χαθεί. Ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ότι με το εμβόλιο, οι επόμενοι μήνες «θα γίνουν πιο γλυκοί».