Τη βαθιά της θλίψη για το δυστύχημα στην Πορτογαλία εξέφρασε η Μέρκελ

Τη βαθιά της θλίψη για το δυστύχημα στην Πορτογαλία εξέφρασε η Μέρκελ

Τη βαθιά της θλίψη για το δυστύχημα με το λεωφορείο στην Μαδέρα, το οποίο στοίχισε την ζωή 29 γερμανών τουριστών, εξέφρασε η Καγκελάριος ''Αγγελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι η προσοχή της στρέφεται τώρα στους τραυματίες και στις οικογένειες των θυμάτων.

«Ελπίζω οι τραυματίες και οι συγγενείς τους να κατορθώσουν να ξεπεράσουν τις σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες» του δυστυχήματος, δήλωσε η Καγκελάριος και ευχαρίστησε τους διασώστες, το υγειονομικό προσωπικό και τους γιατρούς, οι οποίοι «εργάζονται υπό δύσκολες συνθήκες στο σημείο του δυστυχήματος».

Όπως επισήμανε η κυρία Μέρκελ, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συμμετέχει στο έργο των πορτογαλικών αρχών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πρώτες ανάγκες. Στο σημείο βρίσκεται ήδη ο γερμανός πρέσβης στην Πορτογαλία, ενώ στην Μαδέρα θα μεταβεί και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, επικεφαλής ομάδας γιατρών, ψυχολόγων και προξενικών υπαλλήλων.

Ο κ. Μάας, ο οποίος τόνισε ότι ο ακριβής αριθμός των Γερμανών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα είναι ακόμη άγνωστος, ευχαρίστησε τις πορτογαλικές αρχές και τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη αναγνώριση των θυμάτων και την μεταφορά τους στην Γερμανία, αλλά και για την ανακούφιση των τραυματιών και των συγγενών τους.

Από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία ειδική τηλεφωνική γραμμή προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να παίρνουν πληροφορίες σχετικά με συγγενείς τους οι οποίοι επέβαιναν στο λεωφορείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP