Τι αναφέρει επιστολή για τις σχέσεις του Τζ. Παπαδόπουλου με την Ορθόδοξη Εκκλησία

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, 22:22 - Τελευταία ενημέρωση: 22:23
-A +A
Τι αναφέρει επιστολή για τις σχέσεις του Τζ. Παπαδόπουλου με την Ορθόδοξη Εκκλησία

Την Ορθόδοξη Εκκλησία για να προσεγγίσει τη Ρωσία χρησιμοποιούσε ο ελληνοαμερικανός Τζόρτζ Παπαδόπουλος, πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με επιστολή που βρίσκεται στα χέρια του FBI.

Όπως μεταδίδει το hellasjournal.com, συντάκτης του οποίου έχει δει το έγγραφο, η επιστολή βρίσκεται στα χέρια του FBI και της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής, από τις 19 Νοεμβρίου, και αναφέρει πως ο Παπαδόπουλος ισχυριζόταν πως είχε επιχειρηματική συμφωνία με τους Ρώσους η οποία θα απέφερε τεράστια κέρδη τόσο στον ίδιο όσο και στον σημερινό Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε στο Κογκρέσο πηγή που είχε επαφές με τον σύμβουλο, η ελληνική και η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση στενών σχέσεων του Τζόρτζ Παπαδόπουλου με την Μόσχα.

Αναφέρει επίσης ότι τον Δεκέμβριο του 2016 ήταν παρών σε τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο Τραμπ και ότι σύμφωνα με τον νεαρό ομογενή, η ηγεσία της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας και της αντίστοιχης ρωσικής έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην συνεργασία του με την Μόσχα.

Επίσης, γίνεται αναφορά και σε συνάντηση του Παπαδόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Ελλάδος Ιερώνυμο.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 17/08/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα