Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην Ανατ. Μεσόγειο

Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην Ανατ. Μεσόγειο

Το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας συνεχίζει κανονικά τις δραστηριότητές του στην Αν. Μεσόγειο, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, υπογραμμίζοντας ότι «η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της δικαιώματα και των Τουρκοκύπριων». Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι οι επιχειρήσεις αυτές της Τουρκίας «αποτελούν μέρος των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ».

Μιλώντας στο φόρουμ της TRT World, ο Ακάρ δήλωσε: «Οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν παράλληλα μέρος των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ. Ειδικά καθώς στη Μεσόγειο έχουν βρεθεί πηγές υδρογονανθράκων έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των διεθνών παραγόντων για την περιοχή».

«Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικά της νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα και την υφαλοκρηπίδα της», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι «παράλληλα ως εγγυήτρια δύναμη θα προστατεύσει και τα δικαιώματα της 'τδβκ'» (δηλαδή του ψευδοκράτους). «Η 'τδβκ' δεν μπορεί να αφεθεί έξω από την ενεργειακή εξίσωση», υπογράμμισε.

Για το Συριακό, ο τούρκος υπουργός Άμυνας είπε πως αν η απόσυρση των Κούρδων μαχητών ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα τότε θα τερματιστεί η επιχείρηση της Τουρκίας, λέγοντας ότι η εφαρμογή της συμφωνίας είναι κρίσιμη.

«Η Επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης θα τερματιστεί όταν πληρωθούν όλοι οι όροι της συμφωνίας για την βόρεια Συρία που συνάψαμε με τις ΗΠΑ στις 17 Οκτωβρίου», ανέφερε συγκεκριμένα ο τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος άφησε νέες αιχμές για τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι στήριξαν υπερβολικά τους Κούρδους μαχητές έναντι της συμμάχου τους, Τουρκίας.