Θα εργαστώ για την ειρήνη και τη συμφιλίωση των λαών

Θα εργαστώ για την ειρήνη και τη συμφιλίωση των λαών

«Εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας λαός που ανθίζει σε καιρό ειρήνης, δε θέλουμε τον πόλεμο είμαστε γενναίοι στον πόλεμο άλλα επιδιώκουμε πάντοτε την Ειρήνη», δήλωσε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, σημειώνοντας πως «ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα εργαστώ για την Ειρήνη και τη συμφιλίωση των λαών».

Όπως μεταδίδει το romfea.gr, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, καλωσόρισε τους δημοσιογράφους από την Ελλάδα, τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερη χαρά που απευθύνεται σε αυτούς ως Αρχιεπίσκοπος. 

Στη συνέχεια ο κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν, υπογραμμίζοντας πως "έχουμε αρκετά προβλήματα που μας περιμένουν. Τα προβλήματα είναι ζωντανός οργανισμός και είναι λογικό και υγιές φαινόμενο ενός ζωντανού οργανισμού".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στο Κυπριακό ζήτημα, υπογραμμίζοντας ότι καταλαβαίνει πολύ καλά το θέμα επίλυσής του. «Ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής θα εργαστώ σκληρά για να επιλυθεί και να πάψουν οι εντάσεις και οι επιθετικότητες», τονισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ελπιδοφόρος αναφερόμενος στον πρ. Αμερικής κ. Δημήτριος, μεταξύ άλλων τόνισε: "Υποκλίνομαι στο μεγαλείο και την προσωπικότητα του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου. Τον σέβομαι, τον αγαπώ και θέλω τις συμβουλές του".

Ακόμη, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος πρόσθεσε ότι "οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται εδώ στην Αμερική από πάνω προς τα κάτω αλλά δημοκρατικά και αυτό με εκφράζει. Πρέπει να πάρουμε συλλογικές και σωστές αποφάσεις όλοι μαζί και αυτό θα πράξω τις πρώτες εκατό ημέρες. Θα μελετήσω με τους συνεργάτες μου, όλα τα προβλήματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής".

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα.

"Είναι πολύ ακριβό το τίμημα που πληρώνει η Τουρκία να κρατά κλειστή τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα να βοηθήσουμε την Τουρκία να υπάρξει μια επωφελής λύση για όλες τις πλευρές" - δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.