Τέξας: Αντιδράσεις για την απόφαση του Κυβερνήτη - Γκ. Πόποβιτς: Νομίζει οτι τελείωσε η πανδημία

Τέξας: Αντιδράσεις για την απόφαση του Κυβερνήτη - Γκ. Πόποβιτς: Νομίζει οτι τελείωσε η πανδημία

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς προπονητής της ομάδας Σαν Αντόνιο Σπερς του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ, ο οποίος αποτελεί σεβαστή φιγούρα εντός και εκτός αθλητικών χώρων, κατακεραύνωσε τον κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ για την απόφαση του να άρει όλα τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊου.

«Όσον αφορά στους παίκτες, ακούμε το ΝΒΑ, όχι τον Κυβερνήτη. Η απόφαση του είναι μυστηριώδης, ανεξήγητη. Συμπεριφέρεται λες και η πανδημία έχει τελειώσει, όταν όλη επιστήμη μας λέει το αντίθετο. Ανησυχώ για τους Τεξανους. Καταλαβαίνω οτι πολλοί άνθρωποι θέλουν να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους αλλά το να λες οτι δεν χρειάζονται οι μάσκες, είναι τρελό», είπε ο Πόποβιτς.

Πριν από οκτώ μήνες, ο Άμποτ είχε προχωρήσει στην ίδια κίνηση, με τα κρούσματα και τους νεκρούς από τον κορονοϊό να έχουν ραγδαία άνοδο. 

Την ίδια ώρα, πολλές αλυσίδες καταστημάτων στο Τέξας συνεχίζουν να ζητούν από τους πελάτες να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις, παρά τις εντολές του κυβερνήτη Άμποτ.

«Η υποχρεωτική πολιτική χρήσης μάσκας της Alamo Drafthouse παραμένει σε ισχύ, καθώς και όλα τα άλλα μέτρα ασφαλείας που έχουμε εφαρμόσει από πέρυσι», ανέφερε η αλυσίδα λιανικής. «Ακολουθούμε μόνο την καθοδήγηση του CDC και των ιατρικών εμπειρογνωμόνων και όχι των πολιτικών», προσθέτει η ανακοίνωση.

Η H-E-B, μια αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ανακοίνωσε ότι θα εξακολουθεί να απαιτεί μάσκες στα καταστήματά της, παρά την εντολή του κυβερνήτη.

«Παρόλο που δεν υπάρχει πλέον εντολή για τη χρήση μάσκας η εταιρεία μας πιστεύει ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται σε δημόσιους χώρους μέχρις ότου όλοι οι Τεξανοι κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊου», τονίζει η εταιρεία.

Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν εταιρείες και τοπικές επιχειρήσεις όπως οι Macy's, Target, Kroger, Starbucks, Hyatt Hotels, CVS και Toyota, οι οποίες τόνισαν ότι θα διατηρήσουν τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση του θανατηφόρου ιού.