Τ. Μέι: «Χάος, αβεβαιότητα και διχασμό» θα φέρει η μη συμφωνία για το Brexit

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, 14:03 - Τελευταία ενημέρωση: 14:19
-A +A
Τ. Μέι: «Χάος, αβεβαιότητα και διχασμό» θα φέρει η μη συμφωνία για το Brexit

Για «χάος, αβεβαιότητα και διχασμό» προειδοποίησε η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, σε σημερινές δηλώσεις της στη Βουλή των Κοινοτήτων, επιμένοντας πως η συμφωνία της είναι η μοναδική δυνατή και σημειώνοντας ότι αν οι Βρετανοί βουλευτές καταψηφίσουν τη συμφωνία, τότε θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και να επιταχυνθεί ο σχεδιασμός για μία έξοδο χωρίς συμφωνία.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σύνδεσης της Βουλής των Κοινοτήτων, η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι επιδιώκει οι βουλευτές «να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε αυτό που έχουν μπροστά τους» και να αγνοήσουν άλλες εναλλακτικές, ενώ, αναφερόμενη στις προτάσεις για την διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος ή για την καθυστέρηση της εξόδου από την Ένωση, δήλωσε ότι στόχο έχουν την ανατροπή του Brexit.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την ψηφοφορία της 11ης Δεκεμβρίου ιστορικής σημασίας.

Αναφερόμενη στην επιλογή της καθυστέρησης του Brexit για να δοθεί η δυνατότητα διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος για την έξοδο, η πρωθυπουργός της Βρετανίας ισχυρίσθηκε ότι αυτό θα σήμαινε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, κάτι που οι Βρυξέλλες έχουν απορρίψει, προειδοποίησε ότι αυτό θα καταστρέψει την εμπιστοσύνη προς τον πολιτικό κόσμο και απείλησε με «μεγαλύτερη αβεβαιότητα και διχασμό της χώρας».

Κλείνοντας, η Τ. Μέι κάλεσε τους Βρετανούς βουλευτές να εμποδίσουν «το χάος ενός Ηνωμένου Βασιλείου που θα αποχωρήσει από την Ένωση χωρίς συμφωνία». 

Στο μεταξύ επιβεβαιώθηκε ότι η Μέι δέχεται να αντιμετωπίσει τον Τζέρεμι Κόρμπιν σε τηλεοπτικό debate με θέμα τη συμφωνία του Brexit, στις 9 Δεκεμβρίου στο BBC, δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

AP Photo

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 22/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα