Τ. Φρίντμαν: «Η Αμερική οδεύει προς έναν δεύτερο εμφύλιο»

Τ. Φρίντμαν: «Η Αμερική οδεύει προς έναν δεύτερο εμφύλιο»

Ο γνωστός αρθρογράφος της εφημερίδας New York Times Τόμας Φρίντμαν εξέφρασε την ανησυχία ότι η Αμερική μπορεί να οδεύει προς ένα "δεύτερο" εμφύλιο πόλεμο μετά την πρόσφατη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ στην οποία άφηνε υπονοούμενα για την μετάβαση σε εξουσίας σε ενδεχόμενο ήττας του. 

"Ξέρετε ξεκίνησα την καριέρα μου ως δημοσιογράφος καλύπτοντας τον εμφύλιο του Λιβάνου και με τρομοκρατεί να την τελειώσω καλύπτοντας έναν ακόμα. Αυτή τη φορά στη χώρα μου", είπε ο Φρίντμαν στο δίκτυο CNN, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Τραμπ. 

Ο γνωστός αρθρογράφος υποστήριξε ότι τα υπονοούμενα του Τραμπ είναι "αδιανόητα" για μια χώρα όπως η Αμερική. 

Σημειώνεται ότι κορυφαία στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έσπευσαν είτε να υποβαθμίσουν τη δήλωση του Τραμπ είτε να διαβεβαιώσουν ότι σε "κάθε περίπτωση θα υπάρξει μια ομαλή μετάβαση της εξουσίας".

Επιπρόσθετα η Νάνσι Πελοζι πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών είπε αναφερόμενη στον Ντόναλντ Τραμπ "Δεν είσαι στη Βόρεια Κορέα, δεν είσαι στην Τουρκία, δεν είσαι στη Ρωσία κύριε Πρόεδρε. Και παρεμπιπτόντως, δεν είσαι στη Σαουδική Αραβία".