Τ. Ερντογάν: Δεν μπορεί να σταματήσει κανείς τις γεωτρήσεις μας

Δευτέρα 08 Ιουλίου 2019, 18:34
-A +A
Τ. Ερντογάν: Δεν μπορεί να σταματήσει κανείς τις γεωτρήσεις μας

Συνέχεια στις τουρκικές προκλήσεις έδωσε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι τα τουρκικά γεωτρύπανα συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους στην ανατολική Μεσόγειο στη βάση οδικού χάρτη που έχει καθοριστεί από την Άγκυρα. 

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ερντογάν δήλωσε ότι «τα πλωτά γεωτρύπανα της Τουρκίας συνεχίζουν την εξερεύνηση και τις ερευνητικές τους δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, ακολουθώντας τους δικούς μας οδικούς χάρτες».

Ο κ. Ερντογάν επισήμανε ακόμα ότι καμία από τις αντιδράσεις δεν μπορεί να αποτρέψει την Τουρκία από την πορεία της. «Μπορεί να υπάρχουν κάποιες φωνές δεξιά και αριστερά, όμως καμία από αυτές τις φωνές δεν μπορεί να μας σταματήσει από την πορεία μας, αφού έχουμε εκφράσει την θέση μας γι’αυτό το ευαίσθητο ζήτημα σε ηγέτες της διεθνούς κοινότητας», είπε συγκεκριμένα ο τούρκος πρόεδρος.

Τέλος σε ό,τι αφορά τις ελληνικές εκλογές, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι του τηλεφώνησε για να το συγχαρεί, ενώ δήλωσε ότι «χθες βράδυ έγινε μια επιλογή και εύχομαι να συνεχίσουμε μια νέα διαδικασία ειρήνης με την Ελλάδα».

Σημειώνεται πάντως, ότι σήμερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η η ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε την ανησυχία της για την πρόθεση της Άγκυρας να προχωρήσει σε δεύτερη «παράνομη γεώτρηση», την οποία χαρακτηρίζει ως περαιτέρω απαράδεκτη κλιμάκωση που παραβιάζει την κυριαρχία της Κύπρου, ενώ προανήγγειλε εκ νέου την ανάληψη σχετικών μέτρων.

Η τοποθέτηση της κ. Μογκερίνι ήρθε έπειτα από την έκδοση τουρκικής Navtex για την έναρξη της παράνομης γεώτρησης στον Κόλπο της Καρπασίας από το Yavuz χθες το βράδυ, σύμφωνα με την οποία το Yavuz θα πραγματοποιήσει γεώτρηση από τις 7 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα