Τ. Ερντογάν προς Ευρώπη: «Θα σκάνε βόμβες στους δρόμους σας...»

Τ. Ερντογάν προς Ευρώπη: «Θα σκάνε βόμβες στους δρόμους σας...»

Νέες απειλές κατά της Ευρώπης εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν κάνοντας λόγο για «βόμβες στους δρόμους», για «όπλα που θα σπέρνουν θάνατο» και για Κίτρινα Γιλέκα σε κάθε χώρα της Δύσης. «Τα φίδια-τρομοκράτες που ταΐζετε θα γυρίσουν μια μέρα να σας δαγκώσουν», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στους Κούρδους του PKK αλλά και της πολιτοφυλακής των YPG.

Μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών του κόμματός του, ο Τ. Ερντογάν απευθύνθηκε στις χώρες της Ευρώπης που «υποστηρίζουν την τρομοκρατία», όπως είπε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κάνετε λάθος. Το φίδι της τρομοκρατίας που ταϊζετε σήμερα με τα χέρια σας θα γυρίσει να σας δαγκώσει. Θα έρθουν μέρες που θα σκάνε βόμβες στους δρόμους σας, τα όπλα των τρομοκρατών θα σπέρνουν θάνατο, οι βάνδαλοι θα καίνε τα καταστήματά σας».

Ο Τ. Ερντογάν εκτίμησε πως τα «κίτρινα γιλέκα» δεν θα είναι μόνο σε μια χώρα, αλλά σε όλες, προειδοποιώντας πως «τότε θα είναι πολύ αργά». Και πρόσθεσε: «Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών, ειδικά αυτοί στην Ευρώπη, έχουν πραγματοποιήσει 700 ενέργειες με στόχο την Τουρκία από την αρχή της επιχείρησης Πηγή Ειρήνης».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόθεση της Τουρκίας να επεκτείνει, εφόσον το κρίνει απαραίτητο, τη ζώνη ασφαλείας στη βορειανατολική Συρία. Διεμήνυσε μάλιστα πως ενδεχόμενη επίθεση από τη βορειανατολική Συρία με στόχο την Τουρκία θα έχει αντίποινα, ενώ ανέφερε πως η Άγκυρα έχει προχωρήσει σε διευθετήσεις «σε έκταση 4.219 τετραγωνικών χιλιομέτρων, εξουδετερώνοντας 900 τρομοκράτες».

«Η ιστορία των ΗΠΑ είναι γεμάτη γενοκτονίες - Το ψήφισμα για τους Αρμένιους δεν έχει καμία αξία»

Αναφερόμενος στο ψήφισμα της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, σημείωσε πως «αυτό δεν έχει καμία αξία και η Τουρκία δεν το αναγνωρίζει».

«Μια χώρα, η ιστορία της οποίας είναι γεμάτη γενοκτονίες, δουλεία, εκμετάλλευση, δεν έχει κανένα δικαίωμα να δώσει μαθήματα στην Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο Ταγίπ Ερντογάν στην ίδια ομιλία υποστήριξε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να συναντήσει τον Ντ. Τραμπ, μία ακόμη ένδειξη ότι το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων θα επιβαρύνει τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας. 

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμα τις κοινές περιπολίες με τη Ρωσία στα σύνορα με τη Συρία, οι οποίες, όπως είπε, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή και συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Άγκυρα η αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από τα σύνορα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καθώς πρέπει να εκκενωθεί η Έιν Ελ Αράμπ από τους «τρομοκράτες» και να περάσει στον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων.