Τ. Ερντογάν: Η Τουρκία δεν πρόκειται να μπει στο ΔΝΤ

Τ. Ερντογάν: Η Τουρκία δεν πρόκειται να μπει στο ΔΝΤ

Νέο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε εκ νέου ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση του κόμματός του AKP, τονίζοντας ότι δεν θα προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και πως αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει οριστικά.

«Έχει κλείσει αυτό το κεφάλαιο για πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το yenisafak και επισήμανε ότι η Τουρκία απέχει πολύ από το να χρειαστεί δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)

«Η Τουρκία στέκεται αποφασιστικά εναντίον επιθέσεων που στοχεύουν στην οικονομική της ανεξαρτησία. Η Τουρκία έκλεισε το κεφάλαιο του ΔΝΤ, ώστε να μην ξανανοίξει», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «Οι οικονομικοί μας δείκτες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση».

Υπενθύμισε ότι το χρέος της Τουρκίας στο ΔΝΤ ήταν 23,5 εκατ. δολάρια όταν το AKP ήρθε στην εξουσία το 2002 υπογραμμίζοντας ότι ξεπληρώθηκε μέχρι το 2013, αλλά σήμερα η λίρα έχει χάσει περισσότερο από το 40% της αξίας της, στο πλαίσιο της διπλωματικής ρήξης που έχει επέλθει μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον, την οποία ο Ερντογάν θεωρεί οικονομικό πόλεμο.