Μήνυμα Ερντογάν: Η Τουρκία δεν μπορεί να φιλοξενήσει άλλους πρόσφυγες

Μήνυμα Ερντογάν: Η Τουρκία δεν μπορεί να φιλοξενήσει άλλους πρόσφυγες

Η Τουρκία εξάντλησε τις δυνατότητές της στην υποδοχή προσφύγων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, στέλνοντας μήνυμα ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να δεχθεί άλλους πρόσφυγες από τη Συρία σε περίπτωση επέμβασης στο Ιντλίμπ.

Η δήλωση του Τ. Ερντογάν έγινε κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής για τη Συρία που διεξάγεται στην Τεχεράνη, με τους ηγέτες της Ρωσίας και του Ιράν. 

Μια επίθεση στην Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, «θα είχε ως αποτέλεσμα μια καταστροφή, μια σφαγή και μια ανθρωπιστική τραγωδία», δήλωσε ο Ερντογάν, ενώπιον των  Βλαντίμιρ Πούτιν και Χασάν Ροχανί, οι χώρες των οποίων υποστηρίζουν το συριακό καθεστώς.

«Δεν θέλουμε επ'' ουδενί ένα λουτρό αίματος στην Ιντλίμπ», επισήμανε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους και πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να βρούμε μια λογική λύση που να λαμβάνει υπόψη τις κοινές ανησυχίες μας».

Παράλληλα, ο Τ. Ερντογάν είπε πως η Τουρκία είναι «εξαιρετικά ενοχλημένη» από την υποστήριξη που προσφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε μια τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία, όπως την χαρακτήρισε ο τούρκος πρόεδρος, παρόλο που η απειλή από το Ισλαμικό Κράτος έχει εξασθενήσει.

Ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ακόμα πως η Ουάσινγκτον προσπαθεί να κάνει μόνιμη την παρουσία της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας YPG ανατολικά του Ευφράτη.