T. Ερντογάν: Εμείς έχουμε το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, δεν έχουμε Κουρδιστάν

T. Ερντογάν: Εμείς έχουμε το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, δεν έχουμε Κουρδιστάν

Σε μια κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής του προς το κουρδικό HDP προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του την Κυριακή, επανέλαβε πως η Τουρκία δεν έχει Κουρδιστάν, μόνο «το Αιγαίο μας, τη Μεσόγειο μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος μπορεί με τη δήλωσή του να επέκρινε το φιλοκουρδικό κόμμα επειδή, όπως είπε, μιλάει για την ύπαρξη του Κουρδιστάν στην Τουρκία, ωστόσο παράλληλα δεν απέφυγε τις προκλητικές δηλώσεις και απέναντι στην Ελλάδα.

Σε ομιλία του στο Όρντου της Μαύρης Θάλασσας, ο Ερντογάν, είπε ότι χωρίς ντροπή στο HDP μιλούν για Κουρδιστάν, ενώ τους κάλεσε να πάνε να ζήσουν στο βόρειο Ιράκ όπου πράγματι υπάρχει περιοχή για τους Κούρδους.

«Τι λέει χωρίς να ντρέπεται; Λέει Κουρδιστάν; Υπάρχει στην Τουρκία περιοχή που να λέγεται Κουρδιστάν;  Θα σου πω εγώ ποιες περιοχές έχουμε» σημείωσε ο τούρκος πρόεδρος.

Και ανέφερε: «Εμείς έχουμε την ανατολική Ανατολία μας, έχουμε τη νοτιο-ανατολική Ανατολία μας, έχουμε τη Μαύρη Θάλασσά μας, έχουμε τη Μεσόγειο μας, έχουμε τη κεντρική Ανατολία μας, έχουμε το Αιγαίο μας, έχουμε τη θάλασσα του Μαρμαρά μας. Αν θέλεις, πήγαινε στο βόρειο Ιράκ, εκεί υπάρχει Κουρδιστάν. Άντε στο καλό, πήγαινε στο καλό. Να πας και να ζήσεις εκεί».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε σε ομιλία του, ότι η Άγκυρα έχει λάβει μέτρα για όσους Ευρωπαίους έχουν συμμετάσχει σε διοργανώσεις ή εκδηλώσεις τρομοκρατικών οργανώσεων, αναφέροντας πως θα συλλαμβάνονται, τη στιγμή που θα μπαίνουν στην Τουρκία.