Τ. Ερντογάν: Έχουμε ισχυρό στόλο, προστατεύουμε τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο - Αν. Μεσόγειο

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019, 23:47
-A +A
Τ. Ερντογάν: Έχουμε ισχυρό στόλο, προστατεύουμε τα συμφέροντά μας σε Αιγαίο - Αν. Μεσόγειο

«Υπάρχει μια Τουρκία με ισχυρό στόλο που υπερασπίζεται τα δικαιώματά της και προστατεύει τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, τη Μαύρη Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε μια μέρα πριν την έναρξη της ναυτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» ο Ταγίπ Ερντογάν

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γκισερούν, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στη δήλωση βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP ο οποίος είχε επικρίνει τις ερευνητικές δραστηριότητες για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο, χαρακτηρίζοντας την πράξη του «προδοσία».

«Τις προάλλες ένας βουλευτής του CHP υπέβαλε στη Βουλή ερώτημα σχετικά με τις έρευνες τη Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτή την ερώτηση ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία θα θάψει στην Μεσόγειο 2 δις δολάρια με τις δραστηριότητες γεώτρησης της», είπε ο Ερντογάν.

«Η ερώτηση του CHP έδωσε την ευκαιρία που αναζητούσε στον ελληνικό Τύπο για να εκφράσει την ενόχλησή του για τις έρευνες της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Ο ελληνικός Τύπος αμέσως εκμεταλλευόμενος αυτές τις δηλώσεις άρχισε να συκοφαντεί και να δυσφημεί τις έρευνες της Τουρκίας για φυσικό αέριο». Αν αυτό δεν είναι γκάφα, τι είναι; Είναι προδοσία για την δική σου πατρίδα και το δικό σου λαό», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα