Τ. Ερντογάν: «Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Λιβύη»

Τ. Ερντογάν: «Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Λιβύη»

Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Λιβύη, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν αποκαλώντας τους «μάρτυρες», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε και από ποιους σκοτώθηκαν αυτοί οι στρατιώτες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Τ. Ερντογάν πριν αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν, ανέφερε πως σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι στρατιώτες στη Λιβύη, όπου η Άγκυρα έχει στείλει στρατεύματα και μαχητές από τη Συρία για να υποστηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης. «Είχαμε δύο μάρτυρες εκεί», είποε ο Ερντογάν 

Στη συνέχεια, τόνισε πως δεν υπάρχει ακόμη πλήρης συμφωνία για να πραγματοποιηθεί Συνάντησης Κορυφής στις 5 Μαρτίου με τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Γερμανία για την Ιντλίμπ της Συρίας, όμως μπορεί να συναντηθεί την ημερομηνία αυτή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως είπε.

Δεν υπάρχει «θέμα συμμαχίας με Μακρόν, Μέρκελ και Πούτιν», τόνισε χαρακτηριστικά

Ο Ερντογάν ανέφερε επίσης πως μια ρωσική αντιπροσωπεία «είναι έτοιμη να έρθει αύριο, Τετάρτη, στην Τουρκία» για να συζητήσει την κατάσταση στην Ιντλίμπ.

«Μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας υπάρχει μια διαδικασία τόσο στην Ιντλιμπ όσο και στη Λιβύη», είπε ο κ. Ερντογάν, για να προσθέσει: «Πρώτα απ' όλα πρέπει να επιλύσουμε ταχύτατα το θέμα της Ιντλίμπ. Συζητώ με τον κ. Πούτιν στο υψηλότατο δυνατό επίπεδο και οι υπουργοί μου επίσης συζητούν το θέμα. Επίσης υπάρχει η Λιβυκή διάσταση. Σχετικά με τη Λιβύη έχουμε συζητήσεις με τη Ρωσία. Υπάρχει ένα εκτός νόμου άτομο που ονομάζεται Χάφταρ. Εκτός αυτού υπάρχει και η κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι. Επίσης υπάρχει και μια οργάνωση που λέγεται Βάγκνερ, που συνδέεται με τη Ρωσία Γνωρίζουμε ότι η οικονομική πηγή αυτής της οργάνωσης είναι το Αμπού Ντάμπι».

Ο Ερντογάν είπε ότι συνεχίζει τις συζητήσεις με τον Πούτιν για τη Συρία και για τον οδικό χάρτη που έχει συμφωνηθεί.

«Η Ρωσία υποστηρίζει το καθεστώς στο υψηλότατο επίπεδο. Ενώ εμείς έχουμε σύνορα που εκτείνονται σε μήκος 911 χιλιομέτρων. Δεν θα είμαστε σε αυτό τον αγώνα και θα είναι εκείνοι; Αυτή τη στιγμή 3,5-4 εκατομμύρια Σύροι βρίσκονται στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Ερντογάν.