Τ. Ερντογάν: «Άμεσα η τρίτη φάση παραλαβής των S-400 από τη Ρωσία»

Τ. Ερντογάν: «Άμεσα η τρίτη φάση παραλαβής των S-400 από τη Ρωσία»

Αμετακίνητος παραμένει ο Ταγίπ Ενρτογτάν στην απόφασή του για παραλαβή των S-400. O Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα ότι η τρίτη φάση παραλαβής των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα Οκτωβρίου–Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, o Τούρκος πρόεδρος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την συνεργασία της Τουρκίας με τη Ρωσία στον στρατιωτικό τομέα είπε ότι « η συνεργασία μας με τη Ρωσία συνεχίζεται», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι συνεχίζεται και η στρατιωτική συνεργασία της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η δήλωση Ερντογάν έρχεται μία μόλις ημέρα μετά την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη βόρεια Συρία, με μια συμφωνία που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ, με στελέχη τόσο του Δημοκρατικού όσο και του Ρεμπουπλικανικού κόμματος να κατηγορούν τον Ντ. Τραμπ, ότι έδωσε στον Τ. Ερντογάν όσο ζητούσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Η παραλαβή των S-400 από την Άγκυρα έχει προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, με την Ουάσιγκτον να ακυρώνει την παράδοση των αεροσκαφών F-35 προς την τουρκική αεροπορία. 

AP PHOTO