Τ. Ερντογάν: «18 άμαχοι νεκροί και 200 τραυματίες από τις επιθέσεις των Κούρδων»

Τ. Ερντογάν: «18 άμαχοι νεκροί και 200 τραυματίες από τις επιθέσεις των Κούρδων»

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, έκανε λόγο για 18 νεκρούς και 200 τραυματίες μεταξύ του άμαχου πληθυσμού εξαιτίας των όλμων που εκτόξευσαν Κούρδοι μαχητές σε τουρκικά εδάφη, κατά τις 5 ημέρες που διαρκούν οι επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία.

Επιπλέον, ο Ταγίπ Ερντογάν ανάφερε πως περισσότεροι από 700 όλμοι έχουν εκτοξευτεί από τους Κούρδους εναντίθον τουρκικών μεθοριακών πόλεων, επαναλαμβάνοντας τον χαρακτηρισμό «τρομοκράτες» αναφερόμενος στις κουρδικές δυνάμεις των SDF/YPG.

Σε ομιλία του σε μια συνάντηση στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν επιτέθηκε σε όσους κατακρίνουν τη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη βορειοανατολική Συρία ενάντια σε Κούρδους μαχητές.

«Από πότε άρχισαν να υπερασπίζονται τρομοκρατικές οργανώσεις σε βάρος μιας χώρας μέλος του ΝΑΤΟ;» είπε ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στην κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ένοπλες κουρδικές οργανώσεις τις οποίες η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.

Παράλληλα δήλωσε «αποφασισμένος» να συνεχίσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία για να «εκκαθαρίσει από τρομοκράτες των YPG/PKK» την περιοχή των συνόρων.