Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 11:57

-A +A

Σύσκεψη του συνασπισμού στην Ιταλία με θέμα τον προϋπολογισμό

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018, 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 11:57
Σύσκεψη του συνασπισμού στην Ιταλία με θέμα τον προϋπολογισμό
-A +A

Ο Υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας Tζιοβάνι Τρία θέλει να εμποδίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2019 να αυξηθεί πάνω από το 1,6% του ΑΕΠ, ανέφερε η ιταλική εφημερίδα Corriere De La Serra, προσθέτοντας ότι σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε και τους αναπληρωτές πρωθυπουργούς Λουίτζι Ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι για να συζητήσουν τον προϋπολογισμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο τεχνοκράτης Υπουργός Τρία έχει έρθει πολλές φορές σε αντιπαράθεση με τους Σαλβίνι και Ντί Μάιο αναφορικά με το ζήτημα του προυπολογισμού και όχι μόνο. Πριν λίγες μέρες,  η εφημερίδα «La Stampa» επικαλούμενη πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο ανέφερε ότι ο Τρία «έχει απηυδήσει να είναι στόχος ξεσπασμάτων» από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων. Αφορμή φέρεται να στάθηκε η θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, προεκλογική υπόσχεση του Κινήματος, για την οποία ο αρχηγός του, Λουίτζι Ντι Μάιο, αξίωσε την εξασφάλιση ενός κονδυλίου, ύψους 10 δισ. ευρώ, κάτι για το οποίο αντέδρασε ο Τρία, επικαλούμενος την ανάγκη μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, στο πλαίσιο της τήρησης των κανόνων της Ε.Ε.

Προ μηνός, όταν ο Ντι Μάιο, κλήθηκε να σχολιάσει πώς θα χρηματοδοτηθούν μέτρα του προγράμματος, όπως ο ενιαίος φόρος εισοδήματος και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, είπε πως «θα ήταν καλό εάν αυτό επιτευχθεί με το έλλειμμα να παραμένει εντός των ορίων του 3%». Ωστόσο, έσπευσε να προσθέσει ότι «η παράμετρος αυτή (το όριο του 3%) δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την κυβέρνηση για να πει ότι δεν μπορεί να το κάνει». Σε απάντηση, ο Τρία έσπευσε -πυροσβεστικά- να καθησυχάσει τις αγορές και κυρίως την Ε.Ε., τονίζοντας ότι «η δημοσιονομική σταθερότητα θα γίνει σεβαστή και μέσα στις επόμενες εβδομάδες με τον προϋπολογισμό οι προθέσεις αυτές θα μεταφραστούν σε πράξεις».

AP Photo

 

 

 

 

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα