Συρία: Προελαύνει ο κυβερνητικός στρατός προς την Ιντλίμπ

Συρία: Προελαύνει ο κυβερνητικός στρατός προς την Ιντλίμπ

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν σήμερα στη στρατηγική πόλη Μααρέτ αλ-Νούμαν, η οποία βρίσκεται νότια της πόλης Ιντλίμπ, σε μια σημαντική προέλαση των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ ο οποίος προσπαθεί να ανακαταλάβει την τελευταία περιοχή που συνεχίζει να τελεί υπό τον έλεγχο τζιχαντιστών και αντικαθεστωτικών ανταρτών.  

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters τα παραπάνω ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Έπειτα από εβδομάδες βομβαρδισμών στη βορειοδυτική Συρία...οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην Μααρέτ αλ-Νούμαν υποστηριζόμενες από επιδρομές της αεροπορίας, οι μάχες διεξάγονται στο δυτικό τομέα της πόλης» η οποία έχει σχεδόν εκκενωθεί, οι περισσότεροι κάτοικοί της την εγκατέλειψαν λόγω των βομβαρδισμών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα al-Watan, οι κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην Μααρέτ αλ-Νούμαν και πολεμούν στα περίχωρά της εκδιώκοντας από τις θέσεις τους τους τζιχαντιστές. 

Φωτογραφία: AP