Συρία: Δημοτικές εκλογές στις περιοχές που ελέγχει ο Ασάντ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, 14:08 - Τελευταία ενημέρωση: 14:36
-A +A
Συρία: Δημοτικές εκλογές στις περιοχές που ελέγχει ο Ασάντ

Σήμερα, άνοιξαν οι κάλπες στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για τις πρώτες δημοτικές εκλογές από το 2011, μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Η κρατική συριακή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες ψηφοφόρων να ρίχνουν την ψήφο τους στην κάλπη σε εκλογικά τμήματα κοντά στη Δαμασκό και στις παραλιακές πόλεις Λαττάκεια και Ταρτούς (δυτική Συρία), παραδοσιακά προπύργια του προέδρου Άσαντ. Έπειτα από περισσότερο από επτά χρόνια ενός φονικού πολέμου και χάρη στη βοήθεια των ρώσων συμμάχων του που επεμβαίνουν στρατιωτικά στο πλευρό του, το συριακό καθεστώς ελέγχει πλέον περίπου τα δύο τρίτα της χώρας. Μάχες συνεχίζονται ωστόσο σε περιοχές.

Οι τελευταίες δημοτικές εκλογές στη Συρία είχαν διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2011, έξι μήνες μετά την έναρξη του πολέμου. Το καθεστώς οργάνωσε βουλευτικές εκλογές το 2016 στα τμήματα της χώρας τα οποία ήλεγχε και προεδρικές εκλογές το 2014. Σε αυτές τις τελευταίες, ο πρόεδρος Άσαντ, ο οποίος διαδέχθηκε το 2000 τον πατέρα του, τον Χάφεζ αλ Άσαντ, επανεξελέγη για μια επταετή προεδρική θητεία.

Σημειώνεται πάντως ότι η τελευταία περιοχή που δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος είναι η Ιντλίμπ. 

AP Photo

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 27/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα