Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κωνσταντινούπολη - Τέσσερις νεκροί

Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Κωνσταντινούπολη - Τέσσερις νεκροί

Τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίσθηκε κατά την συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην κεντρική περιοχή Σαντσακτεπέ της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Anadolu. Η γύρω περιοχή έχει αποκλειστεί και στο σημείο έσπευσαν ομάδες διάσωσης καθώς και πραγματογνώμονες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για να ερευνήσουν τα αίτια της συντριβής.

Πρόκειται για ελικόπτερο Χιούι UH - 1H, το οποίο υπηρετεί σε μεγάλο αριθμό και στον Ελληνικό Στρατό.

Κανείς πολίτης δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των θυμάτων, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης.

Το ελικόπτερο προσέκρουσε σε ένα τετραώροφο κτίριο στη συνοικία Σαντζάκτεπε. Πλάνα που μεταδόθηκαν από ΜΜΕ δείχνουν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου στον δρόμο που δεν φαίνεται να έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Ο στρατιώτης που τραυματίστηκε νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής φροντίδας, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μετέβη στο σημείο.

Η επαφή με το ελικόπτερο διακόπηκε στις 11:02 τοπική ώρα (10:02 ώρα Ελλάδας) και οι στρατιώτες «επιχείρησαν αναγκαστική προσγείωση», δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος εξήγησε ότι επρόκειτο για εκπαιδευτική πτήση.